Felkérés Regionális Prima díj jelölésre

Tisztelt Címzett!

Kedves Ajánlónk!

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapította. Célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Prima Primissima Díj rangját e hitelességre törekvés mellett azon díjazottak személye emeli még magasabbra, akik az elmúlt egy évtizedben a legjobbakká váltak a jók között. Az elismerés társadalomformálásban betöltött szerepe ma fontosabb, mint valaha, hiszen felgyorsult világunkban az értékválasztási lehetőségek tömegével küzdve nehéz biztos pontot találni. Hisszük, hogy díjazottjaink valódi példaképek – küldetésünk pedig továbbra is az, hogy ezután is megtaláljuk azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet.

 

A Regionális Prima Díjátadókon összesen tíz kategóriában fogadunk be jelöléseket (ez megegyezik a mindenkori Prima Primissima kategóriáival):

1. Magyar irodalom

2. Magyar színház-, film- és táncművészet

3. Magyar képző- és iparművészet

4. Magyar tudomány

5. Magyar oktatás és köznevelés

6. Magyar építészet

7. Magyar ismeretterjesztés és média

8. Magyar sport

9. Magyar népművészet és közművelődés

10. Magyar zeneművészet

 

A javaslatok összegzését követően bíráló bizottság tesz javaslatot a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete elnökségének, akik a Prima Primissima Alapítvánnyal közösen hozzák meg a döntést a díjazottakról.

A tét nem kevés, mert a Díjazott 6 fő személyenként nettó 1 millió forint pénzjutalomban részesül.

Megtisztelő lenne számunkra, ha a tehetségek megismerésében és e nívós díjra való jelölésben Ön (Önök) is segítségünkre lenne (lennének), ezért amennyiben ismer olyan Budapesten és Pest megyében élő, kiemelkedő eredményeket elért magánszemélyt/alkotóközösségeket, akit/akiket jelölésre érdemesnek tart és a fent megnevezett kategóriák valamelyikében jeleskedik, kérjük, hogy a titkarsag@vosz-bpmrsz.hu email címre, vagy a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete, 1033 Budapest, Szentendrei út 95. III. épület, 1. emelet postai címre, vagy az alábbi linken csatolt Jelölő lapot kitöltve küldje meg számunkra legkésőbb 2023. szeptember 15.-ig.

Az eddigi díjazottainkról a www.primaprimissima.hu, valamint a www.vosz-bpmrsz.hu honlapokon tájékozódhat.

Amennyiben a jelöléssel kapcsolatban kérdése, kérése lenne, kérem keresse kollégáimat a titkarsag@vosz-bpmrsz.hu elérhetőségen, készséggel állnak rendelkezésére.

A jelölési folyamat a magyar szellemi értékek megőrzése és további fejlesztése szempontjából kimagasló jelentőségű, hiszen a jelölti kör minősége határozza majd meg a későbbi díjazottakét is!

Legyen részese a tehetségek kiválasztásának! 

 

Tisztelettel,

Marosi László

elnök

VOSZ BPMRSZ

 

Regionális Prima Jelölőlap 2023