Megújuló energia szekció

Megújuló Energia Szekció
2013. May 11. Saturday 17:15

A Szekció 2012. május  21-én alakult meg 16 taggal.
A Szekció megalakításának alapvető célja a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználásának elősegítése, a fenntartható fejlődést szolgáló energiapolitika kidolgozásában részvétel, az ország energiafüggőségének csökkentése érdekében, mind a közszféra, mind pedig a lakossági energia felhasználás ésszerű mérséklése. Ezzel szoros összefüggésben az energiatakarékosság gyakorlati megvalósítására javaslatok kidolgozása. A tevékenység kiemelt feladata, hogy segítsen piacot találni és bővíteni a megújuló témában érdekelt hazai kis és középvállalkozásoknak. Egyes számítások szerint reális esély van ebben a szegmensben legalább 10-15 ezer vállalkozás megőrzésére, illetve további 10 ezer új munkahely beállítására. Ezek tartósan fenntartható vállalkozások.
Alapszabály

 

 A Megújuló Energia Szekció elnöksége:

Elnök: Kiss György
INWATECH KFT,
kiss@inwatech.com

Társelnökök:
Ferenczi Csaba
ÖKO PERLÁTOR KFT
fcsaba@hotmail.hu

Ádám Béla
HGD Kft.
adam@hgd.hu

Éliás Csaba
PÁTRIA Takarékszövetkezet
elias.csaba@patriatakarek.hu

Nagy Norbert
MANITUSOLAR Kft
manitusolar@gmail.com

Erdész Gábor
FORESTER&PARTNERS  Kft.
erdesz.gabor@alternativ-energia.eu,

Inzsel Ottó
VOSZ KMRSZ Kft.
inzsel.o@vosz-kmrsz.hu

Elökségi tagok:

Domonkos Mihály
ZÖLD HŰTÉS TECHNOLÓGIA KFT
md@uniservice.hu

Fogarassy Andrea
FLOTT PARTNER BT
afogarassy@hotmail.com

Tóth György
CONDOR-COOP KFT
condorcoop@t-email.hu

Varga Zoltán
VÍZÓRÁS Kft.
merocsere@vizoras.hu

Ferenczi Viktor
ECO-VERDE KFT
viktor@eco-verde.eu

Radács Ferenc
G’RAD HOLDINGS Fiók Telep
ferenc.radacs@gmail.com

Dr. Sztranyák József
MAGYAR INGATLAN TANÁCS

Pintér István
BÍRÓ ÉS PINTÉR KFT
info@energiaskanzen.hu

A Szekció két alkalommal tartott Elnökségi ülést

Szekcióülésen tárgyalta a gépjárművek bontásából származó másodlagos nyersanyagok felhasználásának energiatakarékossági vonzatát. Hazánkban évente 15-20 ezer db. gépkocsit bontanak szét legálisan és 60 ezret illegálisan. AZ EU. legújabb rendelkezése szerint 2015-től a szétbontott gépkocsikat 95%-ban kell újra hasznosítani. Sztranyák Józseffel együtt tárgyalásokat kezdtünk a bontásból származó gumik termolízises feldolgozását szolgáló találmány hasznosításáról, amely többek között jelentős mennyiségű fűtőolaj kinyerését eredményezheti.

A Szekció és a Magyar Ingatlan Tanács (MIT) október 30.-án Kínai szakmai delegációt fogadott Csonking városából, akikkel többek között a lakóépületek energiatakarékos felújításáról tárgyalt.

A Szekció és a MIT néhány tagja kezdeményezte a ZÖLD KÖZSZFÉRA ÉS OTTHON programot, amely a szekció céljainak gyakorlati megvalósítását váltaná valóra. Többen számításokkal működtek közre. Jelenleg a program pénzügyi hátterének biztosításáról folytatunk tárgyalásokat. A programot és a számításokat mellékeljük.

2013. január.

Kiss György  Szekció elnök