Felhívás Regionális Prima és Év Vállalkozója jelölésre

Tisztelt Partnereink!

Hagyományainknak megfelelően, az idei évben is meghirdetésre kerülnek a Regionális Prima Díjak, az Év Vállalkozója, illetve a Vármegyei és Regionális Év Vállalkozója díjak pályázatai.

A Regionális Prima Díjátadók társadalomformálásban betöltött szerepe ma fontosabb, mint valaha, hiszen felgyorsult világunkban az értékválasztási lehetőségek tömegével küzdve nehéz biztos pontot találni. Hisszük, hogy díjazottjaink valódi példaképek, küldetésünk pedig továbbra is az, hogy ezután is megtaláljuk azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje elismerésre méltó és követendő lehet.

Összesen tíz kategóriában fogadtunk be jelöléseket (ez megegyezik a mindenkori Prima Primissima kategóriáival):

 1. Magyar irodalom
 2. Magyar színház-,film- és táncművészet
 3. Magyar képző- és iparművészet
 4. Magyar tudomány
 5. Magyar oktatás és köznevelés
 6. Magyar építészet
 7. Magyar ismeretterjesztés és média
 8. Magyar sport
 9. Magyar népművészet és közművelődés
 10. Magyar zeneművészet

A javaslatok összegzését követően bíráló bizottság tesz javaslatot a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete elnökségének, akik a Prima Primissima Alapítvánnyal közösen hozzák meg a döntést a díjazottakról.

Az Év Vállalkozója és a Pest Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója Díjat kizárólag olyan gazdasági szakember – vállalkozó, cégtulajdonos, vállalkozásvezető, üzletember – kaphatja meg, akinek a gazdasági és közéleti szerepvállalása, társadalmi felelősségvállalása, valamint vállalkozói és üzletemberi tevékenységének sikere és hasznossága példaképül állítható a gazdaság többi szereplője és a társadalom minden tagja számára. A területi szervezetek Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat is javasolhatnak az arra érdemeseknek.

Fontos kitüntetési feltétel, hogy az előterjesztett természetes személy és az általa képviselt vállalkozás (szervezet) a VOSZ céljait elfogadja és támogassa. Az országos Év Vállalkozója Díj elnyerésének feltétele, hogy a díjazott személy vállalkozása a VOSZ tagja legyen.

Beadási határidők:

 • VOSZ szervezetek és partnerek számára:        2023. augusztus 15.

A jelöléseket e-mail útján kérjük szíveskedjenek eljuttatni a VOSZ BPMRSZ titkársága részére (titkarsag@vosz-bpmrsz.hu). Együttműködő szerveztek, vagy egyéni pályázók a javaslatokat, jelöléseket az érintett vármegyei/regionális szervezeteknek közvetlenül is eljuttathatják! A jelölőlapok az alábbi két linkre kattintva letölthetők.

Év Vállalkozója jelölőlap

Regionális Prima jelölőlap