Átadták a Budapesti és Pest megyei Regionális PRIMA díjakat és Év Vállalkozója díjakat

November 24-én este ünnepélyes keretek között, a Szépművészeti Múzeumban adták át a 2022. évi Budapesti és Pest Megyei Regionális PRIMA Díjakat.
A PRIMA Gálaestet megelőzően, a délután folyamán kerültek átadásra a VOSZ Budapest és Pest megyei Év Vállalkozója díjak is, illetve a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj. A díjazottakról elmondható, hogy az elhivatottság és az elkötelezettség bajnokai. Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek a legkiválóbbak sajátjai és amelyek a többi vállalkozó számára is irányt mutathatnak. Az idei évben Regionális Év Vállalkozója díjat kapott  Király-Korcyl Kinga (Business Drive Hungary Kft.), Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora (TPF Közhasznú Nonprofit Kft.), Földes Sándor egyéni vállalkozó, Lencse János (Kilences Körzet Kft.), Megyeri Péter (Starjobs Magyarország Kft.), Baki László (BV TEMPO Kft.), Szentandrási-Szabó Emese (Suhajda Cukrászda Kft.), Horn Péter (B. Braun Magyarország), valamint a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt.-től vehette át.
2022-ben immáron 15. alkalommal kérte fel a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, a kulturális és tudományos élet szereplőit a régióban, hogy jelöljék regionális PRIMA Díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott kiválóságokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki a nyertes személyeket, illetve szervezetet. Az idei Regionális PRIMA díjazottak: Szentesi Éva – Magyar irodalom, Palya Bea – Magyar zeneművészet, Mizsér Attila – Magyar sport, Prof. Dr. Hacki Tamás – Magyar tudomány, a Polgár Judit Alapítvány (Judit Polgar) – Magyar oktatás és köznevelés, Pindroch Csaba – Magyar színház-, film- és táncművészet.
A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege.
A bemelegítő hangulatról a Talamba együttes gondoskodott, ezt követően Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében elmondta, hogy ezeken a kihívásokkal teli éveken felül kell kerekedni és túl kell élni, “amit csak emberfeletti kitartással, alkalmazkodással, rugalmassággal, megújuló gondolkodással és határozott cselekvéssel érhetünk el.”
A KAVOSZ Zrt. (KAVOSZ – Széchenyi Kártya Program) két kategóriában alapított díjat azon kiválóságok számára, akik példaértékű vállalkozói utat jártak, illetve járnak be napjainkban is – a „Felelős életút a vállalkozókért” PRIMA különdíj nyertese idén Iglódi Csaba, a „Jövő reménysége” különdíjé pedig Németh Franciska lett. Mindegyik díjazottról elmondható, hogy elhivatottságukkal, tehetségükkel, sikeres munkájukkal kiemelkedő példaként szolgálnak a jövő generációja számára. A különdíjakat Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese adta át.
A díjazottak nettó 1 millió, a különdíjasok pedig 500 ezer forint pénzjutalomban részesültek. A díjak átadásában közreműködött (és a rendezvény megvalósulását támogatta) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége részéről Perlusz László főtitkár, a CIB Bank Zrt. részéről Dr. Ákos Tamás vezérigazgató-helyettes, a Danubius Hotels részéről Kovács Balázs vezérigazgató, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elnök-vezérigazgatója Végh Richárd, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója Krisán László és Nagy Gergely, az OTP Bank Zrt. ügyvezetőigazgató-helyettese – nem tudott jelen lenni Keszthelyi Erik a Hungarikum Alkusz Cégcsoport nevében.
  
VOSZ BPMRSZ