Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2021

A mindenáron növekedés csapdájában!

Az üzleti döntéshozók nem csak beszélnek a fenntarthatóságról. Csendben cselekednek. Az utóbbi években tömegesen irányt váltottak gondolkodásban és tettekben is. A Magyar Fenntarthatósági Csúcs 12. konferenciáján ők állnak a figyelem középpontjában. Megmutatják, mit tesznek a mindennapokban világunk jobbá válása érdekében, akár kicsiben, akár nagyban, akár tudatosan, akár ösztönösen! Most rajtuk a sor, mert a globális egyezmények a nemzeti érdekek mentén elvérezni látszanak.
A világjárvány felborított mindent, a klímaváltozás miatti katasztrófák pedig már a gazdag, eddig a jólét miatt biztonságban élő nemzeteket is elérték. De sajnos, a Covid-járvány szelídülésével újra megkezdődött a növekedéshajhászás, feledve minden veszélyt, ami a mindenáron növekedés gondolkodásmódja miatt keletkezett a földi életben.
Az üzleti döntéshozókon a világ szeme! Már csak a konkrét cselekvéseikben reménykedhetünk. Az üzleti élet szereplőinek egyre nagyobb része ugyanis nem csak beszél a fenntartható fejlődés fontosságáról, mert ez a divat, hanem sok apró, sokszor alig észrevehető, ám nagy számban már jelentős hatással bíró dolgokat tesz saját cége belső és szűkebb, tágabb környezete jobbá válása érdekében.
Az idei Magyar Fenntarthatósági Csúcs fókuszában a vállalatokon belül megváltozott gondolkodásmódról és annak a munkavállalókért, a szűkebb-tágabb környezetért, az ügyfelekért, az energia- és hulladékgazdálkodásért, a társadalmi egyenlőtlenségekért tettek, cselekedetek állnak.

Ismét összehívjuk a magyar társadalom felelőseit, a tudomány, az oktatás, a civil szervezetek és az üzleti szektor szereplőit, valamint a kormányzat felelős gondolkodóit és cselekvőit, osszák meg tudásukat. Tovább olvasás>>>