Díjátadás Kakucson, augusztus 20-án

A Pest megyei Kakucs község Önkormányzata “Kakucs község Kiváló Vállalkozása”díjat alapított, melyet első alkalommal 2017. augusztus 20-án, a Szent István napi, valamint a kenyérszentelési ünnepség keretében adtak át.

A díj átadására Marjay Gyulát a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete elnökét kérték fel, aki a Polgármester Asszonnyal együtt adta áta az elismerést a Faragó Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft. képviselői részére.

Marjay Gyula a díj átadását követő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ritka az a cég, főleg a kis és középvállalkozások között, aki megéri a 25 évet a mai gazdasági környezetben. Aki viszont megéri, eredményesen dolgozik, sőt segíti a község előremenetelét is, mint tulajdonos-lokálpatrióta, arra oda kell figyelni, mert ők tudnak valamit. Példaként szolgálhatnak más vállalkozások részére is.

A Díj alapítása egy nagyon jó gondolat, minden önkormányzatot biztat arra, hogy kövessék Kakucs példáját, mert mindenhol vannak helyben ismert kiváló vállalkozók. Igen kell az elismerés, jól esik a vállalkozás tulajdonosai, vezetői részére.

Nem véletlen, hogy a VOSZ már évek óta díjazza a kiváló vállalkozókat is az Év Vállalkozója díjjal és a Budapesti és Pest megyei Szervezet pedig az Év Regionális Vállalkozója díjjal. (idén a regionális díj november 24-én kerül átadásra a Gödöllői Királyi kastélyban a Prima díjátadó ünnepség keretében)

A Faragó Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft. bemutatása

A Faragó Környezetvédelmi Kft. (jogelődje a Faragó és Fia Környezetvédelmi Kft.) 1990-es megalakulása óta teljes mértékben magyar magánszemélyek tulajdonában lévő vállalkozás.

A kezdeti, kizárólag szennyvízszállítási tevékenységre korlátozódó szolgáltatásuk a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára már teljesen háttérbe szorult. A cég jelenlegi szolgáltatásai felölelik a teljes hulladékgazdálkodást. Ezen belül is jelentős szerepet kapnak

  • a különböző víztisztító berendezések tisztítása, karbantartása.
  • a veszélyes és nem veszélyes hulladékok szakszerű, előírásoknak megfelelő szállítása,
  • valamint a hulladékokkal kapcsolatos tanácsadás.

Büszkék rá, hogy a Faragó Környezetvédelmi Kft. jelenleg a HAURATON Magyarország Kft. által forgalmazott olaj- és zsírfogó berendezések hivatalos szakszervize. Munkáikat az elérhető legmodernebb gépjárművekkel és eszközökkel végzik. A cég autóinak megtervezésében aktívan közreműködnek, ezért egyedi felszereltségű munkagépekkel rendelkeznek, amelyek alkalmasak a bonyolultabb tisztítási feladatok elvégzésére is.

Társaságuk munkájában ma már vezető szerepet játszanak az aktív korba lépett családtagok, akik a szakmai és operatív irányításból napi szinten veszik ki a részüket.

Jól képzett szakembereik akár több tíz éves munkatapasztalatának köszönhetően az egyszerű feladatoktól a bonyolult szolgáltatásig állnak megrendelőik szolgálatára.

Vállalkozásuk tevékenysége a környezetvédelemhez, a hulladékgazdálkodáshoz, a szennyvízkezelő műtárgyak tisztításához, karbantartásához, javításához, a szennyvíz-, folyékony-, iszapszerű hulladékok szállításához kapcsolódik.

2016-ban a cégnél dolgozók átlag létszáma 35 fő volt, akik többségben helybéli lakosok.

A cég méltatásakor feltétlenül meg kell említenem a közművelődést segítő tevékenységüket is.

A falunapok, a fesztiválok, egyéb rendezvényeink kulturális műsoraihoz jelentős anyagi támogatást adnak, valamint szponzorálják a Kakucsi Mazsorett Egyesületet.